Het ontdekken van geweldige klusjesmannen in het VK is lastig. Heb een klusjesman nodig in een crisis en je hebt een echt probleem.

Er zijn heel veel artikelen beschikbaar over het kiezen van klusjesmannen. We hebben allemaal de begeleiding gehoord – haal citaten op, volg referenties op en vraag dierbaren om referenties. Allemaal geweldige dingen, maar het klinkt alsof mensen die een klusjesman nodig hebben, een beslissing voor zich hebben.

Dit geeft een werkelijk verkeerde interpretatie van de kwestie waarmee de normale huisbewoner wordt geconfronteerd. We zouden inderdaad graag een ongelooflijke klusjesman willen opsporen, die geleerd, aangenaam, betrouwbaar, verstandig ingeschat toonbeeld van uitmuntendheid, maar voordat we zover komen, moeten we een klusjesman opsporen die met ons wil samenwerken.

In het geval dat u in een crisis een klusjesman nodig heeft, zult u ofwel de klusjesman ontdekken die zichzelf uit de markt hebben gehaald en vaak toegankelijk zijn – meneer of mevrouw “Het zal u kosten!” of hun des te verstandiger geschatte neef Dave “De snelste die ik je kan brengen is aanstaande woensdag.” Niet ongelooflijk als je een pauze hebt en het is momenteel zondag.

De positie is zeker niet enorm verbeterd in het geval dat u routinematig werk regelt, bijvoorbeeld een verwarming laat afstellen of een wasruimte introduceert. Het verkrijgen van een verklaring kan een test zijn – het werk aanzienlijk moeilijker beginnen.

Volgens late rapporten zou de situatie momenteel moeten verminderen.

In de afgelopen jaren zijn er verhalen in de pers over een tekort aan klusjesmannen. In 2003 oordeelde de British Plumbing Employer’s Council dat de pijpenbusiness gedurende de volgende 5 jaar 29.000 nieuwe deelnemers zou moeten selecteren. Dit leidde tot rapporten van stadsarbeiders die elders werk vonden in de wens om £ 70.000 per jaar als klusjesman te kopen.

Des te meer de laatste tijd zijn er in ieder geval gegevens van arbeiders met loodgieterservaring uit Oost-Europa die openingen op bouwplaatsen vullen en een teveel aan leerlingen die proberen een baan te bemachtigen.

Voor de huisbewoner zou dit moeten betekenen dat het opsporen van een fatsoenlijke klusjesman die bereikbaar is een stuk eenvoudiger is. De grondgedachte is prima, maar klusjesmannen die toegankelijk zijn voor werk zijn vooralsnog een gladde variëteit. Dus als er water door het dak stroomt of je nieuwe wasruimte aanstaande woensdag verschijnt, lees dan verder voor Hot Hints voor het vinden van een klusjesman.